شهرستان سروستان sarvestan

شهرستان سروستان sarvestan

شهرستان سروستان sarvestan

شهرستان سروستان sarvestan

نخستین همایش گردشگری نجومی آستروتوریسم در سروستان فارس همراه با

به نام خداوند مهرآفرین مهر گستر

موضوع گزارش : نخستین همایش نجوم و گردشگری نجومی در شهرستان سروستان

همایش یک روزه نجوم با رویکرد گردشگری نجومی و توسعه و ترویج علم نجوم در  شهرستان سروستان  با همکاری فرمانداری و اداره آموزش و پرورش  این شهرستان با دعوت از کارشناسان گردشگری و نجومی مجموعه کلبه آقامیر و انجمن نجوم پاسارگاد  در روز پنجشنبه 01/10/1390 همزمان با  انقلاب زمستانه و آغاز فصل سرما  در سالن اجتماعات فرمانداری سروستان  برگزار شد.

  رؤسای  ادارات و مدیران مدارس و تعدادی از دانشجویان علاقمند به علم نجوم در این همایش شرکت نمودند پس از تلاوت آیات قرآن مجید و پخش سرود ملی ابتدا دبیر همایش آقای مصطفی محمدی  از کلیه مسولین شهری و مدیران مدارس تشکر نموده و از آقای صنعتی فرماندار محترم دعوت نمودند که به عنوان سخنران اول آغاز گر همایش باشند.

ایشان در سخنان خود به استناد  آیات قرآن کریم به  رابطه خداشناسی و علم نجوم  و  نظم موجود در عالم اشاره نمودند. سپس به اهداف برگزاری این همایش پرداخته و کلیه مسولین اداری و همچنین مدیران مدراس را به توسعه و ترویج علم نجوم و به فعال نمودن گردشگری نجومی در این شهرستان ترغیب نموده که هم زمان با ترویج علم نجوم زمینه اشتغالزایی و توسعه گردشگری در این شهرستان فراهم گردد.

 

 

سپس ریاست آموزش و پرورش جناب جعفر زاده ضمن سپاس از حضور مدیران مدارس و روسای ادارات مختلف و تشکر از کارشناسان  حاضر در همایش به تبیین و راهکارهای توسعه علم نجوم در شهرستان پرداخته و از مدیران کانون شهید رضایی که بنیانگذار انجمن نجوم این شهرستان می باشند تشکر نمود .

 

سپس حامد زارع به عنوان کارشناس علم نجوم در مورد مجموعه شمسی صحبت نمودند.معرفی منظومه شمسی و نقش خورشید در این منظومه پرداخته .همزمان اسلاید معرفی منظومه در حال پخش بود.

سپس امیر میری مدیر مجموعه کلبه آقامیر با هدف معرفی و توسعه گردشگری نجومی به ارائه مطالب پرداخته ضمن تشکر از حضور و استقبال بی نظیر علاقمندان نقش اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان فارس در معرفی این نوع گردشگری را مهم دانسته ضمن قدردانی از معاونت محترم فرهنگی این اداره جناب آقای مهندس نجفی به معرفی گردشگر نجومی یا آستروتوریسم پرداخته و به اهمیت و نقش این نوع گردشگری با توجه به ظرفیت های

استان و اماکن تاریخی در جذب سرمایه گذاری و اشتغالزایی توضیحاتی را ارائه دادند   و در بخش دوم سخنان خود به بررسی و تجزیه تحلیل سیاست ها و چالشهای پیش رو در زمینه گردشگری نجومی پرداختند و در پایان سخن با نشان دادن جاذبه های گردشگری نجومی استان فارس در قالب اسلاید به معرفی پارس به عنوان پایتخت آستروتوریسم ایران و پاسارگاد نخشتین شهر اکو توریستی نجومی پرداختند.

 

 

سپس آقای رضا ماه منظر کارشناس نجومی به مبحث شگفتیهای عالم پرداخته با نمایش تصاویری در مورد چگونگی بوجود آمدن سحابی ها و شکل  گیری کهکشان ها   و همچنین مقایسه سیاره ها و ستارگان پرداختند و دربخش دوم سخنرانی خود در خصوص روشهای کشف سیارات فراخورشیدی که طی 12 سال اخیر مورد استفاده منجمان قرار گرفته توضیح دادند پایان همایش سرکار خانم غلامپور به معرفی منجم آماتور پرداختند.

 

 

تصاویر

کاخ ساسان قدیمی ترین کاخ آجری کشور

کاخ سروستان فارس
مجموعه کاخ سروستان که قدیمی ترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده است در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده است.
کاخ سروستان در استان فارس و در ۹ کیلومتری جنوب شهر سروستان در دشتی وسیع جای گرفته است. این کاخ از سنگ و گچ و در زمان بهرام گور ساخته شده است.
طی دو سال گذشته در این مجموعه مطالعات و تحقیقات مختلفی انجام شده است که طی آنها کاوشگران توانسته اند بناها، بقایای معماری و آثار از دوران اسلامی و ساسانی را شناسایی کنند.
این بنا که از باشکوه ترین کاخ های ساسانی است در آن زمان مقدس بوده است. بخش های مختلف این بنا شامل یک ایوان ورودی و گنبدی در مرکز و حیاط است. این کاخ نسبت به دیگر بناهای این دوره از فن معماری و پلان های پیچیده و کامل تری برخوردار است.
آخرین بررسی های باستان شناسی در مجموعه کاخ سروستان نشان داد؛ این مجموعه ساسانی در دوره اوج شکوه خود حدود ۳۰ هکتار وسعت داشته است.
مجموعه کاخ سروستان که قدیمی ترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده است در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده است.
«امیر پیروز دقوقی»، مدیر پروژه کاخ سروستان در مورد بررسی های جدید و شناسایی وسعت این مجموعه گفت: «کارشناسان و باستان شناسان در آخرین بررسی ها و کاوش هایی که در مجموعه کاخ سروستان انجام داده اند؛ توانستند بخش هایی از حصار و دیوارهای این مجموعه باستانی را کشف کنند.»
کشف این حصارها و دیوارها از وسعت ۳۰ هکتاری این مجموعه، خبر می دهد. دقوقی در همین رابطه گفت: «پیش از انجام بررسی ها و کشف بقایای جدید کاخ سروستان؛ کارشناسان تصور می کردند وسعت این محوطه باستانی بیش از چند هکتار نباشد اما کشف آثار جدید بر اهمیت و وسعت این محوطه ها افزود.»
به گفته این باستان شناس، شناسایی دقیق وسعت این محوطه علاوه بر این که می تواند کاوش ها و حفاری های آینده را سامان دهی کند؛ می تواند اطلاعاتی را در مورد ساختار و معماری اصلی این مجموعه در اختیار باستان شناسان قرار دهد

شهرستان سروستان

نمای بیرونی کاخ ساسان در سروستان
کاخ ساسانی سروستان.

شهرستان سروستان یکی از شهرستان‌های استان فارس می‌باشد که در ناحیهٔ مرکزی این استان واقع شده‌است. مرکز این شهرستان، شهر سروستان می‌باشد. ر اساس شواهد موجود پیدایش و تکوین حیات اجتماعی در سروستان به گذشته باستانی به ویژه عصر ساسانی باز می گردد. وجود ده‌ها اثر معتبر تاریخی و ظهور و درخشش مشاهیر علم و ادب درخطهٔ سروستان، تجلی دیرینگی و عمق ریشه‌های فرهنگی و مدنی این منطقه، در تاریخ ایران زمین می باشد. منطقهٔ سروستان با حدود ۵۵۰۰۰ نفر جمعیت از معدود شهرهای کشور است که از موقعیت ارتباطی ویژه ای برخوردار است. قرار گرفتن سروستان در مسیر محورهای ارتباطی شرق - غرب و شمال - جنوب (در حال احداث) و دسترسی به استان‌ها و شهرهای بزرگ جنوبی و شرقی و جزایر و بنادر خلیج فارس، این منطقه را به حساس‌ترین گذرگاه جنوب کشور مبدل ساخته است. از لحاظ اقتصادی، منطقه سروستان قطب بزرگ کشت محصولات باغی و زراعی همچون پسته، زیتون و... می‌باشد و در کنار آن با توسعه و گسترش مراکز صنعتی، بهره برداری از منابع نفتی در آینده نزدیک، این منطقه به یکی از کانون‌های عمده صنعت و انرژی کشور تبدیل می شود. همچنین عبور دو خط اصلی شبکه انتقال گاز سراسری و شبکه فیبرنوری بر اهمیت این منطقه افزوده است. منطقه سروستان با وجود چشم اندازهای متنوع طبیعی و آثار تاریخی معتبر و جهانی، همچون کاخ ساسان، مقبره شیخ یوسف و ... یکی از پایگاه‌های عمده جلب توریست داخلی و خارجی به شمارمی رود. از منظر فرهنگی از گذشته دور تا کنون عمده‌ترین وجه تمایز منطقه سروستان با سایر مناطق، شاخصه فرهنگی آن بوده است. پرورش و شکوفایی ده‌ها چهره صاحب نام علمی، ادبی و دانشگاهی، قدمت و سابقه دیرینه تأسیس نهادهای آموزشی، سنتی و جدید (۱۳۰۲ش)، برخورداری از بالاترین سطح باسوادی و دانش آموختگان دانشگاهی و نیز نقش پیشگام در عرصه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نشانگر قوت و اعتلای فرهنگی این دیار می باشد.

از سوی دیگر توسعه و گسترش مراکز آموزش عالی طی سال‌های اخیر از جمله توسعهٔ دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور (در حال پیگیری) و هنرستان فنی مکانیک خودرو (زیر نظر شرکت ایران خودرو) این منطقه را به یکی از قطب‌های بزرگ علمی و دانشگاهی کشور تبدیل می کند.

در کنار آن اجرای طرح‌های بزرگ ملی در دست اجرا از جمله طرح انتقال آب‌های سطحی شیراز به دشت سروستان، چهار بانده شدن محور شیراز - سروستان فسا، بهره برداری از ۹ حلقه چاه نفت، گسترش باغات پسته و زیتون، گسترش و راه اندازی طرح‌های جدید در شهرک صنعتی و از همه مهم تر ارتقا بخش به شهرستان، نوید بخش آینده ای درخشان برای منطقه سروستان می باشد


آثار تاریخی [ویرایش]

کاخ ساسان سروستان (شکارگاه بهرام ساسانی)


کاخ ساسان در ۱۳ کیلومتری نیم‌روز (جنوب) شهرسان سروستان به فاصلهٔ ۱ ساعت از شیراز واقع شده است. این کاخ از دید زمانی احتمالا به بهرام پنجم ساسانی منسوب است. این کاخ همانند آتشکدهٔ فیروزآباد است ولی از آن بسیار پیچیده‌تر و پر تاق و گنبدتر است. اندازهٔ آن ۳۷*۴۳ متر است. در این سازهٔ ساسانی به ستون‌ها و گنبدها و تاق‌های بی همتایی در میان سازه‌های ساسانی برمی‌خوریم. با توجه به زمین‌های پیرامون این کاخ می‌توان گمان برد این همان نخچیرگاه بزرگی است که بهرام گور (فرزند یزدگرد یکم) در آن به شکار می‌پرداخته است. جموعه تاریخی سروستان که قدیمی‌ترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده در زمان بهرام گور ساخته شده و به عنوان کوشکی شکاری مورد استفاده قرار می گرفته است. کاخ سروستان در استان فارس و در ۹ کیلومتری جنوب شهر سروستان در دشتی وسیع جای گرفته است. این کاخ از سنگ و گچ ساخته شده است و کل مجموعه ۲۵ هکتار وسعت دارد. این بنا که از با شکوه‌ترین کاخ‌های ساسانی است در آن زمان مقدس بوده است. بخش‌های مختلف این بنا شامل یک ایوان ورودی و گنبدی در مرکز و حیاط است. این کاخ نسبت به دیگر بناهای این دوره از فن معماری و پلان‌های پیچیده و کامل تری برخوردار است

مجموعه کاخ ساسانی سروستان در استان فارس و در ۹ کیلومتری جنوب شهر سروستان در بخش شرقی شهرستان شیراز قرار دارد. این کاخ در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده و به عنوان اقامتگاه شکارگاهی کاربرد داشته‌است. این کاخ که از سنگ و گچ ساخته شده، یکی از قدیمی‌ترین گنبدهای آجری کشور را در خود جای داده و نسبت به دیگر بناهای این دوره چون کاخ فیروزآباد از معماری و طرح‌های پیچیده و کامل‌تری برخوردار است. جموعه تاریخی سروستان که قدیمی‌ترین گنبد آجری کشور را در خود جای داده در زمان بهرام گور ساخته شده و به عنوان کوشکی شکاری مورد استفاده قرار می گرفته است. کاخ سروستان در استان فارس و در ۹ کیلومتری جنوب شهر سروستان در دشتی وسیع جای گرفته است. این کاخ از سنگ و گچ ساخته شده است و کل مجموعه ۲۵ هکتار وسعت دارد. این بنا که از با شکوه‌ترین کاخ‌های ساسانی است در آن زمان مقدس بوده است. بخش‌های مختلف این بنا شامل یک ایوان ورودی و گنبدی در مرکز و حیاط است. این کاخ نسبت به دیگر بناهای این دوره از فن معماری و پلان‌های پیچیده و کامل تری برخوردار است

مجموعه کاخ ساسانی سروستان در استان فارس و در ۹ کیلومتری جنوب شهر سروستان در بخش شرقی شهرستان شیراز قرار دارد. این کاخ در زمان بهرام گور ساسانی ساخته شده و به عنوان اقامتگاه شکارگاهی کاربرد داشته‌است