شهر سروستان نزدیک انتهای جنوب شرقی حوزهٔ نواحی مرکزی و مابین دو رشته کوه موازی زاگرس جنوبی واقع شدهاست. زمینهای سروستان گلی است و در روی لایههای رسوبی سیلاب قرار گرفته که اکثرا از انواع زمینهای متغیر فشرده میباشد. شهرستان سروستان با جمعیتی معادل ۵۵ هزار نفر و مساحتی بالغ بر ۳۳۰۰کیلو متر مربع از جمله مناطق نفت خیز استان فارس است که در سالهای اخیر موضوع بهره برداری از نفت این اقلیم جدیت بیشتر یافته طوری که برخی از صاحبنظران و کارشناسان از سروستان به عنوان عسلویه فارس یاد میکنند.

به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس اجرای طرح توسعه میدان نفتی بخش سروستان شیراز اسفند ماه دو سال قبل آغاز شد. حجم سرمایه گذاری اولیه برای بهره برداری ازمنابع نفتی سروستان دو هزار میلیارد ریال اعلام شدهاست، که موجب ایجاد اشتغال و درآمد در استان فارس میشود. میدانهای نفتی سروستان و سعادت آباد با وسعت ۲۴۲کیلومتر مربع و با دارا بودن یک میلیارد و ۴۰۲میلیون بشکه نفت درجای، در فهرست میدانهای نفتی شرکت ملی نفت ایران در برنامه توسعه قرار گرفت
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت : پیش راه اندازی طرح توسعه میدان های سروستان و سعادت آباد آغاز شده که بر اساس برنامه تولید نفت اولیه این میدان ها 15 هزار بشکه در روز است و در نهایت به 25 هزار بشکه در روز می رسد.
تولید نفت خام در این دو میدان به وسیله 12 حلقه چاه شامل یک حلقه چاه برای تزریق پساب و آب های نمک زدایی، یک حلقه چاه برای تزریق گازهای همراه و 10 حلقه چاه تولیدی برنامه ریزی شده است.
مهدی فکور افزود : نفت تولیدی از میدان سروستان سعادت آباد به عنوان خوراک پالایشگاه شیراز به این پالایشگاه منتقل و با توجه به کیفیت بالای آن جایگزین بخشی از نفت گچساران می شود.
وی تصریح کرد: خط لوله انتقال نفت به طول 102 کیلومتر از محل میدان سعادت آباد تا پالایشگاه شیراز ساخته شده است
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران همچنین از ساخت هیترهای شعله مستقیم در میدان نفتی سروستان خبر داد و افزود : هیتر شعله مستقیم فرآیندی از مهمترین تجهیزات صنایع نفت از جمله پالایشگاه ها و صنایع پتروشیمی هستند که برای اولین بار در کشور با همت و توان متخصصین صنعت نفت طراحی و ساخت شده و در میدان نفتی سروستان به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: ظرفیت این کوره 5/10 مگا وات و وزن آن حدود 120 تن بوده و به قطر 40/5 متر و ارتفاع 53 متر از سطح زمین در مدت یک سال و نیم طراحی و ساخته شده است . کوره های فرآیندی از سه قسمت تابشی ، همرفتی و دود کش تشکیل می شوند ./س